Vikaköngäs__AT_Vikakönkään esteetön reitti.jpg

Vikakönkään esteetön reitti

 • Reitin alkupäässä on kolme laavua joiden keskellä on tulipaikka. Laavualue on lankutettu ja tulipaikalta näkyy kaunis Vikaköngäs, joka on sula ympäri vuoden. Kuva: AT

  Reitin alkupäässä on kolme laavua joiden keskellä on tulipaikka. Laavualue on lankutettu ja tulipaikalta näkyy kaunis Vikaköngäs, joka on sula ympäri vuoden. Kuva: AT

 • Reitiltä on hyvä tarkkailla maalla ja vesistössä liikkuvia lintuja. Kuva: AT

  Reitiltä on hyvä tarkkailla maalla ja vesistössä liikkuvia lintuja. Kuva: AT

 • Esteetön reitti haarautuu jokirantaan laiturille. Kuva: AT

  Esteetön reitti haarautuu jokirantaan laiturille. Kuva: AT

 • Esteetön reitti on lankutettu noin kolmen metrin leveydeltä. Kuva: AT

  Esteetön reitti on lankutettu noin kolmen metrin leveydeltä. Kuva: AT

 • Vikaköngäs. Kuva: AT

  Vikaköngäs. Kuva: AT

 • Esteetön reitti jatkuu riippusillalle asti. Kuva: AT

  Esteetön reitti jatkuu riippusillalle asti. Kuva: AT

 • Reitiltä on näkymä Vikakönkäälle koko matkan. Kuva: AT

  Reitiltä on näkymä Vikakönkäälle koko matkan. Kuva: AT

Vikakönkään esteetön reitti

Vikakönkään esteetön reitti sijaitsee Vikajärvellä, noin 24,8 kilometriä Rovaniemen keskustasta Sodankylään päin. Esteetön reitti kuuluu Napapiirin retkeilyalueeseen. Napapiirin retkeilyalue on ympärivuotiseen retkeilyyn soveltuva erämainen luontokohde. Maiseman erityispiirteinä ovat karut peräpohjalaiset vaarat, rannattomat ja vetiset aapasuot sekä Raudanjoki komeine koskineen ja rehevine rantametsineen. Retkeilyalueella on monipuolinen reitistö taukopaikkoineen, joka tarjoaa kaikenikäisille hyviä retkeilykohteita ja –mahdollisuuksia. Sijaintinsa ansiosta alueelle on helppo tulla kaikkina vuodenaikoina.

Vikakönkään esteetön reitti kulkee Vikakönkään äärellä jokivarressa Vikakönkään pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä. Lankkutie on liikuntaesteisille soveltuva reitti riippusillan luota laavupihalle. Reitti on noin 3 metriä leveä ja joen puolella on kaide. Vikaköngäs sopii myös hyvin lapsiperheiden käyntikohteeksi, sillä lankkutiellä ja laavupihalla on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa. Vikakönkään laavupiha, kuivakäymälä ja laituri soveltuvat myös liikuntaesteisille.

Vikakönkään koski on näkemisen arvoinen kohde ympäri vuoden. Koski on pääosaltaan sula myös kovienkin pakkasten aikaan. Vikakönkäällä voit nädä helposti myös koskikaroja. Janamuotoisen runkoreitin pituus on noin 350 metriä. Esteetön reitti on luokiteltu helpoksi reitiksi ja helpoksi pyörätuolireitiksi, jossa voi liikkua pyörätuolilla omatoimisesti kelaten.

Vikakönkäällä on lankutettu esteetön palveluvarustus. Tulipaikan ympärillä on kolme laavua ja lähistöllä liiteri. Vikakönkään rantatörmällä on laituri. Lähistöltä löytyy lokasäiliökäymälä ja jätteidenkeräyspiste.

Rovaniemen keskustasta noin 25,6 km Sodankyläntietä Vikajärvelle, josta oikealle Vikakönkään pysäköintialueelle noin 200 m, josta reitin alkuun noin 50 m. Napapiirin retkeilyalueelle pääsee myös Sodankyläntiellä liikennöivillä julkisilla kulkuvälineillä kohtuullisen lähelle reittejä. Vaattunkikönkään pysäköintialueelle on Sodankyläntieltä matkaa noin 2,1 km Vaattunkikönkääntietä pitkin. Vikakönkään pysäköintialue on Sodankyläntien läheisyydessä.

Lähteet, lisätietoja

Tietoja

 • Pituus: 0,35 km
 • Vaativuus: Esteetön Esteetön
 • Aika: 1 h
 • Katsottu: 11909
 • Latitude: 66.6193877905558
 • Longitude: 26.1876772924983

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR