Search result

Kontonulkki lean-to

 • There are great views from the Kontonulkki lean-to. Photo: AT

  There are great views from the Kontonulkki lean-to. Photo: AT

 • The observation tower next to the lean-to offers magnificent views. Photo: AT

  The observation tower next to the lean-to offers magnificent views. Photo: AT

Kontonulkki lean-to

The Kontonulkki Lean-to is around 34 km north-west of Rovaniemi in Marraskoski. The log-built lean-to is on top of the hill Kontonulkki, offering great views of the surrounding lakes. It features a campfire site and woodshed. There is an observation tower next to the lean-to.

Comments

Add comment
3.8/5
Mari N. 8/6/2016 8:14 PM
Mielestäni oli kyllä hieno paikka, ja asianmukaisesti varusteltu laavu/tulipaikka. Puita oli paljon, ja laavun seinästä roikkui kirves.
nuoripari 9/4/2016 11:22 AM
Täydellinen paikka kaikin puolin. Matkalla saa liikuntaa ja perillä upea maisemapalkinto. Laavu toimi hyvin, puut hyviä ja kirves oli hyväkuntoisen laavun seinällä. Kiitos paikan hoitajille!
luontoon suvun kanssa 10/24/2016 4:06 PM
Hieno paikka, tuli tosiaan Kolin maisemat mieleen. Mukava kun sai liikuntaa näin aikuisten kannalta mutta lasten kanssa tosiaan haastavaa. Kiitos paikasta
AnniPee 8/16/2018 6:47 PM
mahtava paikka ja upeat näkymät! tosin oli enää vain muutama puu jäljellä, jotka käytimme. joten lähitulevaisuuden retkeilijät varautukaa :) kirves ja saha löytyy!
Puomi 8/22/2018 2:42 PM
Jaa,postaukset kulkua haittaavasta puomista on poistettu.
Eli siis negatiivinen arvostelu tien sulkemisesta on pahaksi.
Faktat kuntoon 8/26/2023 2:50 PM
Kyseessä on yksityinen tie joten tiellä saa olla kuinka paljon puomeja maanomistaja vain haluaa. Itseasiassa koko tie osuus aivan sieltä Mukkajärventieltä kääntyessä on yksityinen. Eli toisin sanoen auto pitäisi jättää Mukkajärventielle ja sieltä kävellä.
Me vaan 8/20/2019 7:42 AM
Suurin osa laavulle opastavista tolpista on kaatunut maastoon. Hienoa, että tulipesä vaihdettu paloturvalliseen malliin!
Ekayölaavussa 8/25/2019 5:31 PM
Aivan upea paikka! Ystävän kanssa vietin upean illan ja yön laavulla. Maisemat uskomattomat! Puita ei tällä hetkellä paikan päällä, omat mukana. Laavussa nukutti hyvin.
Aamulla alkoi vettä satamaan, laavun katto ei pidä kunnon sadetta. Suosittelen silti!
Niki 6/12/2020 7:59 PM
Matka laavulle metsän läpi on ihana, ja polku merkitty varsin selvästi. Polttopuita ei ollut, eikä kirvestä; Sahakin rikki, joten mukanaan kannattaa viedä mitä tarvitsee. Upee rauhallinen paikka ja kauniit maisemat.
Eeva 7/5/2020 8:20 PM
Tie ennen puolia huonossa kunnossa, maasturilla saattaa päästä. Kannattaa jättää auto muukkajärventien käännöksen jälkeen parkkiin ja kävellä. Normaali henkilöautolla ei pääse.
Maija 7/12/2020 1:18 PM
Upea paikka! Puita ei ollut yhtään ja vain kahvaton saha löytyi. Hyvien tapojen mukaisesti jätettiin risua ja kaarnaa kuivumaan laavun sisälle ja lisäksi sytytyspalapaketin jämä jonka sisällä yksi sytytyspala.
Maija 7/12/2020 1:19 PM
Lisäksi mainitsen että eilen käydessä tie oli ihan hyvässä kunnossa ja autolla pääsi ihan hyvin puomille saakka.
Retkeilijä 9/2/2020 6:09 PM
Autolla päästiin ihan perille saakka, puomikin oli auki. Hyvin pääsi ajaen, hieman varovaisuutta noudattaen kivien kanssa. Muuten reitti oli selkeä, kun tajusi lähteä kävelemään oikeaan suuntaan. Puita laavulla ei ollut yhtään, onneksi oli omat mukana. Ihana paikka varmasti myös yöpyä!
Lähiseudun retkeilijät 9/6/2020 3:26 PM
Puomi auki 6.9.2020.
Suosittu paikka. Porukkaa lappaa tulemaan yksi toisensa perään. Noin 3km suuntaansa alhaalta, hiekkamontulta. Tunti menee suuntaansa. Puita ei ollu laavulla. Siistissä kunnossa kuiten. Ja mikä
Parasta - näkymät!! Kyllä kannatti :)
Jänkäkulkija 3/13/2021 9:35 PM
Hieno paikka, puita ei välttämättä ole.
Kulkija 6/6/2021 12:50 PM
Upea paikka, puita vain ei ole.
Tyttö ja koira 8/28/2021 10:26 AM
Henkilöautolla pääsee hyvin puomille asti, tosin puomin toista puolta nostaen pääsee siitäkin ohi ylös asti autolla, varovasti kun ajelee, niin hyvä.
Metsäreitti on aivan ihana, ja maisemat perillä tosiaan upeat.
Liiteri aivan tyhjä, ei yhtään polttopuita! Matkan varrelta saa kerättyä hyvät kuivat puut mukanaan vaikka muovipussissa.
Laavulta löytyy (tylsä) retkikirves, nokipannu, makkaratikkuja, paistoritilä, pikku puukko, ym pientä tarpeellista.
Ihmiset kuseskelleet ja jättäneet papereita sinne tänne, paikalla ei tosiaan ole wc-tiloja.— Hyvät tavat, muistakaa ihmiset!—


Kolmen kopla 9/25/2021 4:46 PM
Ihana reitti, eikä tihkusade haitannut menoa ollenkaan. Laavulla ei ollu puita, joten kannattaa varalta tuoda itse. Sieltä löytyi vielä ritelikkö, kirves, saha, puukko ja sinappia. Kaikki mitä ihminen tarvitsee! Ihana reitti kerrassaan!
Pettynyt 9/28/2021 2:15 PM
Täällä sitä laavua etsitään sitä löytämättä. Ei minkäänlaisia opasteita missään eikä edes tienviittaa missään kohtaa tietä koko paikasta. 2 h etsitty paikkaa.

Ei muuta kuin takas autolle. En yritä toista kertaa löytää perille
PM 9/22/2022 4:40 PM
Hyvin löyty paikka, jos ossuu oikealle mettäautotiele. Puista en tiiä ko oli omat mukana, mutta lähelä paljon maapuita joista kyllä tulet saa aikaseksi ilman omiaki puita. Komia paikka
Johann 8/20/2023 12:42 AM
Perille ei välttämättä löydä helpoiten Google Mapsilla, mutta Maastokartta-sovelluksella erinomaisesti.

Autolla pääsee puomille asti hyvin ja puomin edustalla on todella iso kääntöpaikka/parkkipaikka.

Puomilta oli kävelyä n. 3km itse Kontonulkin laavulle. Ensimmäinen kilometri kuljetaan metsäautotietä ja sen jälkeen alkaa metsäpolku. Polku oli merkattu todella hyvin keltaisilla kolmioilla, joten laavulle oli helppo löytää myös ilman Maastokarttoja.

Näkymä laavulta oli mahtava ja näkötorni oikein mukava lisä. Pari koiran ulkoiluttajaa tuli vastaan, mutta muuten saatiin istuskella ihan rauhassa.

Puita ei ollut, enkä usko että sinne edes niitä viedään. Omat puut tai esim. Trangia mukaan, jos meinaa kokkailla.
Johanna 8/20/2023 12:47 AM
Ja opasteita ei tosiaan ole missään ennen itse paikkaa. Vasta viimeinen 2km polku on merkattu, joten ajellessa sinne päin joutuu vain luottamaan Google Mapsiin ja Maastokarttoihin.

Information

 • Viewed: 24312
 • Latitude: 66.7591246454679
 • Longitude: 25.3334566859348

Nearby destinations

 • Kontonulki observation trail
  The Kontonulkki Scenery Trail is 33.9 km north-west of Rovaniemi, in Marraskoski. There are many high hills and beautiful lakes in the area. The Kontonulkki Scenery Trail starts from the end of a forest road and turns into a pleasant forest path. The one-way length of the path is 1.8 km, and it is open during the snow-free season...
 • Luonua lean-to
  The Luonua Lean-to is around 25 km north of Rovaniemi along Kittiläntie, on the bank of Luonuajoki, or the Luonua River. The Ounas River also flows around 100 m away. The log-built lean-to features a campfire site and woodshed, as well as a boat ramp into Luonuajoki...
 • Keski-Peurajärvi lean-to
  The Keski-Peurajärvi lean-to is located at approx. 34 km from the city centre of Rovaniemi to north-west on the northern side of Sonka Village at Lake Keski-Peurajärvi. At a distance of about 2 km there is the conservation area of old forests: Kuusikkoselkä – Paljukkalaki. The log-built lean-to is situated by a lake on dry heath surrounded by tall trees...
 • Marraskoski lean-to
  The Marraskoski Lean-to is around 33 km north of Rovaniemi along Kittiläntie, on the bank of the Ounas River. The log-built lean-to features a campfire site with log benches, a woodshed, outhouse and a waste bin, as well as a beach and boat ramp nearby...
 • Kontonulkki observation tower
  The Kontonulkki observation tower is located at approx. 34 km from the city centre of Rovaniemi to north-west on top of Kontonulkki in Marraskoski. The low-rise uncovered tower is similar to elk-hunting towers. The observation tower is situated on top of Kontonulkki at the height of approx...

Share track


QR