Hakutulos

Kontonulkin laavu

 • Kontonulkin laavulta on hienot näköalat. Kuva: AT

  Kontonulkin laavulta on hienot näköalat. Kuva: AT

 • Laavun vierellä olevasta näkötornista on hienot näkymät. Kuva: AT

  Laavun vierellä olevasta näkötornista on hienot näkymät. Kuva: AT

Kontonulkin laavu

Kontonulkin laavu sijaitsee Rovaniemen keskustasta 34 km luoteeseen Marraskoskella.

Hirsirakenteinen laavu sijaitsee aivan Kontonulkin laella ja sieltä on upeat maisemat alueen järville. Laavulla on tulipaikka ja puuliiteri. Laavun vieressä on näkötorni.

Rovaniemen keskustasta Kittiläntietä noin 37,7 km, josta vasemmalle Mukkajärventietä noin 3,7 km, josta kävellen metsäautotietä noin kilometri puomille, josta uraa ja edelleen polkua pitkin yhteensä noin 1,88 km laavulle. Ura ja polku on merkitty tolpilla.

Kommentit

Lisää kommentti
3,8/5
Mari N. 6.8.2016 20:14
Mielestäni oli kyllä hieno paikka, ja asianmukaisesti varusteltu laavu/tulipaikka. Puita oli paljon, ja laavun seinästä roikkui kirves.
nuoripari 4.9.2016 11:22
Täydellinen paikka kaikin puolin. Matkalla saa liikuntaa ja perillä upea maisemapalkinto. Laavu toimi hyvin, puut hyviä ja kirves oli hyväkuntoisen laavun seinällä. Kiitos paikan hoitajille!
luontoon suvun kanssa 24.10.2016 16:06
Hieno paikka, tuli tosiaan Kolin maisemat mieleen. Mukava kun sai liikuntaa näin aikuisten kannalta mutta lasten kanssa tosiaan haastavaa. Kiitos paikasta
AnniPee 16.8.2018 18:47
mahtava paikka ja upeat näkymät! tosin oli enää vain muutama puu jäljellä, jotka käytimme. joten lähitulevaisuuden retkeilijät varautukaa :) kirves ja saha löytyy!
Puomi 22.8.2018 14:42
Jaa,postaukset kulkua haittaavasta puomista on poistettu.
Eli siis negatiivinen arvostelu tien sulkemisesta on pahaksi.
Faktat kuntoon 26.8.2023 14:50
Kyseessä on yksityinen tie joten tiellä saa olla kuinka paljon puomeja maanomistaja vain haluaa. Itseasiassa koko tie osuus aivan sieltä Mukkajärventieltä kääntyessä on yksityinen. Eli toisin sanoen auto pitäisi jättää Mukkajärventielle ja sieltä kävellä.
Me vaan 20.8.2019 7:42
Suurin osa laavulle opastavista tolpista on kaatunut maastoon. Hienoa, että tulipesä vaihdettu paloturvalliseen malliin!
Ekayölaavussa 25.8.2019 17:31
Aivan upea paikka! Ystävän kanssa vietin upean illan ja yön laavulla. Maisemat uskomattomat! Puita ei tällä hetkellä paikan päällä, omat mukana. Laavussa nukutti hyvin.
Aamulla alkoi vettä satamaan, laavun katto ei pidä kunnon sadetta. Suosittelen silti!
Niki 12.6.2020 19:59
Matka laavulle metsän läpi on ihana, ja polku merkitty varsin selvästi. Polttopuita ei ollut, eikä kirvestä; Sahakin rikki, joten mukanaan kannattaa viedä mitä tarvitsee. Upee rauhallinen paikka ja kauniit maisemat.
Eeva 5.7.2020 20:20
Tie ennen puolia huonossa kunnossa, maasturilla saattaa päästä. Kannattaa jättää auto muukkajärventien käännöksen jälkeen parkkiin ja kävellä. Normaali henkilöautolla ei pääse.
Maija 12.7.2020 13:18
Upea paikka! Puita ei ollut yhtään ja vain kahvaton saha löytyi. Hyvien tapojen mukaisesti jätettiin risua ja kaarnaa kuivumaan laavun sisälle ja lisäksi sytytyspalapaketin jämä jonka sisällä yksi sytytyspala.
Maija 12.7.2020 13:19
Lisäksi mainitsen että eilen käydessä tie oli ihan hyvässä kunnossa ja autolla pääsi ihan hyvin puomille saakka.
Retkeilijä 2.9.2020 18:09
Autolla päästiin ihan perille saakka, puomikin oli auki. Hyvin pääsi ajaen, hieman varovaisuutta noudattaen kivien kanssa. Muuten reitti oli selkeä, kun tajusi lähteä kävelemään oikeaan suuntaan. Puita laavulla ei ollut yhtään, onneksi oli omat mukana. Ihana paikka varmasti myös yöpyä!
Lähiseudun retkeilijät 6.9.2020 15:26
Puomi auki 6.9.2020.
Suosittu paikka. Porukkaa lappaa tulemaan yksi toisensa perään. Noin 3km suuntaansa alhaalta, hiekkamontulta. Tunti menee suuntaansa. Puita ei ollu laavulla. Siistissä kunnossa kuiten. Ja mikä
Parasta - näkymät!! Kyllä kannatti :)
Jänkäkulkija 13.3.2021 21:35
Hieno paikka, puita ei välttämättä ole.
Kulkija 6.6.2021 12:50
Upea paikka, puita vain ei ole.
Tyttö ja koira 28.8.2021 10:26
Henkilöautolla pääsee hyvin puomille asti, tosin puomin toista puolta nostaen pääsee siitäkin ohi ylös asti autolla, varovasti kun ajelee, niin hyvä.
Metsäreitti on aivan ihana, ja maisemat perillä tosiaan upeat.
Liiteri aivan tyhjä, ei yhtään polttopuita! Matkan varrelta saa kerättyä hyvät kuivat puut mukanaan vaikka muovipussissa.
Laavulta löytyy (tylsä) retkikirves, nokipannu, makkaratikkuja, paistoritilä, pikku puukko, ym pientä tarpeellista.
Ihmiset kuseskelleet ja jättäneet papereita sinne tänne, paikalla ei tosiaan ole wc-tiloja.— Hyvät tavat, muistakaa ihmiset!—


Kolmen kopla 25.9.2021 16:46
Ihana reitti, eikä tihkusade haitannut menoa ollenkaan. Laavulla ei ollu puita, joten kannattaa varalta tuoda itse. Sieltä löytyi vielä ritelikkö, kirves, saha, puukko ja sinappia. Kaikki mitä ihminen tarvitsee! Ihana reitti kerrassaan!
Pettynyt 28.9.2021 14:15
Täällä sitä laavua etsitään sitä löytämättä. Ei minkäänlaisia opasteita missään eikä edes tienviittaa missään kohtaa tietä koko paikasta. 2 h etsitty paikkaa.

Ei muuta kuin takas autolle. En yritä toista kertaa löytää perille
PM 22.9.2022 16:40
Hyvin löyty paikka, jos ossuu oikealle mettäautotiele. Puista en tiiä ko oli omat mukana, mutta lähelä paljon maapuita joista kyllä tulet saa aikaseksi ilman omiaki puita. Komia paikka
Johann 20.8.2023 0:42
Perille ei välttämättä löydä helpoiten Google Mapsilla, mutta Maastokartta-sovelluksella erinomaisesti.

Autolla pääsee puomille asti hyvin ja puomin edustalla on todella iso kääntöpaikka/parkkipaikka.

Puomilta oli kävelyä n. 3km itse Kontonulkin laavulle. Ensimmäinen kilometri kuljetaan metsäautotietä ja sen jälkeen alkaa metsäpolku. Polku oli merkattu todella hyvin keltaisilla kolmioilla, joten laavulle oli helppo löytää myös ilman Maastokarttoja.

Näkymä laavulta oli mahtava ja näkötorni oikein mukava lisä. Pari koiran ulkoiluttajaa tuli vastaan, mutta muuten saatiin istuskella ihan rauhassa.

Puita ei ollut, enkä usko että sinne edes niitä viedään. Omat puut tai esim. Trangia mukaan, jos meinaa kokkailla.
Johanna 20.8.2023 0:47
Ja opasteita ei tosiaan ole missään ennen itse paikkaa. Vasta viimeinen 2km polku on merkattu, joten ajellessa sinne päin joutuu vain luottamaan Google Mapsiin ja Maastokarttoihin.

Tietoja

 • Katsottu: 24311
 • Latitude: 66.7591246454679
 • Longitude: 25.3334566859348

Lähellä olevia kohteita

 • Kontonulkin näköalapolku
  Kontonulkin näköalapolku sijaitsee Rovaniemen keskustasta noin 33,9 km luoteeseen, Marraskoskella. Alueelle on tyypillistä korkeat vaarat ja kauniit järvimaisemat. Kontonulkin näköalapolku alkaa metsäautotien päästä urana, joka muuttuu pian tunnelmalliseksi metsäpoluksi. Polun yhdensuuntainen pituus on noin 1,88 kilometriä ja sen käyttöaika on sulan maan aikaan...
 • Luonuan laavu
  Luonuan laavu sijaitsee Kittiläntien varrella Luonuajoen rannalla, noin 25 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Lähistöllä noin 100 m päässä virtaa Ounasjoki. Hirsirakenteinen laavu on Luonuajoen rannalla. Laavulla on tulipaikka ja lähellä puuliiteri...
 • Keski-Peurajärven laavu
  Keski-Peurajärven laavu sijaitsee noin 34 km Rovaniemen keskustasta luoteeseen Songan kylän pohjoispuolella Keski-Peurajärvellä. Noin kahden kilometrin etäisyydellä on vanhojen metsien suojelualue Kuusikkoselkä - Paljukkalaki. Hirsirakenteinen laavu on järven rannalla kuivalla kankaalla järeässä metsässä. Laavulla on tulipaikka...
 • Marraskosken laavu
  Marraskosken laavu sijaitsee noin 33 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen Kittiläntien varrella, Ounasjokivarressa. Hirsirakenteinen laavu on Ounasjoen rannalla. Laavulla on tulipaikka ja sen ympärillä hirsikehikko penkkeinä. Laavun lähellä on puuliiteri, kuivakäymälät ja jäteastia...
 • Kontonulkin näkötorni
  Kontonulkin Näkötorni sijaitsee Rovaniemen keskustasta 34 km luoteeseen Kontonulkin laella, Marraskoskella. Torni on matalahko kattamaton hirvitornin kaltainen. Näkötorni sijaitsee aivan Kontonulkin laella noin 265 m korkeudessa merenpinnasta. Tornin ympäristö on järeää metsää ja lähistöllä on kalliojyrkänne...

Jaa reitti


QR