Search result

Kontonulki observation trail

 • The Kontonulkki Scenery Trail is marked with yellow triangles. Photo: AT

  The Kontonulkki Scenery Trail is marked with yellow triangles. Photo: AT

 • Forest along the trail. Photo: AT

  Forest along the trail. Photo: AT

 • Most of the woods around the scenery trail are mixed forests. Photo: AT

  Most of the woods around the scenery trail are mixed forests. Photo: AT

 • The lookout tower at the end of the route offers great views. Photo: AT

  The lookout tower at the end of the route offers great views. Photo: AT

 • View to Kontojärvi. Photo: AT

  View to Kontojärvi. Photo: AT

Kontonulki observation trail

The Kontonulkki Scenery Trail is 33.9 km north-west of Rovaniemi, in Marraskoski. There are many high hills and beautiful lakes in the area.

The Kontonulkki Scenery Trail starts from the end of a forest road and turns into a pleasant forest path. The one-way length of the path is 1.8 km, and it is open during the snow-free season. It winds up the southern edge of the Kontonulkki hill to a vantage point on the peak, 265 metres above sea-level. The vantage point is amidst heavy forests, and there is an impressive cliff close by.

There is a log-built lean-to at the end of the path on the peak of Kontonulkki. It features a campfire site and woodshed. An observation tower stands next to the lean-to. It is low and has no roof, like a moose-hunting tower. The tower has fantastic views over the area’s lakes.

Directions: Drive 37.7 km out of Rovaniemi along Kittiläntie; turn left on Mukkajärventie; drive 3.7 km; turn left on the forest road to Maunuvaara; drive 1.6 km to a boom; walk around one kilometre along the forest road to the trail. The distance from the boom to the lean-to and tower is 2.85 km. The trail is marked with posts.

Comments

Add comment
4.4/5
Mari N. 8/6/2016 8:10 PM
Hieno paikka, ja helppo löytää perille. Mustikkaa oli vaikka kuinka. Olisipa ollut vain enemmän ämpäreitä mukana!
Heidi 10/5/2016 2:22 PM
Aivan mahtavan hieno paikka! Laavulta todellakin hienot näkymät. Isot kiitokset hyvin merkitylle reitille! On käyntinsä arvoinen paikka. :)
Saara 11/29/2018 3:33 PM
Reitti on edelleen olemassa ja hyvässä kunnossa. Jos navigaattorilla tulee paikalle, niin osoitteeksi kun laittaa Mukkajärventie 373 pääsee sen metsätien alkuun, jota ajellaan suoraan puomille saakka.
Antero 6/30/2020 8:57 AM
Tuo puomi ihmetyttää. Aikoinaan meinasi moottoripyörällä henki lähteä kun se yhtäkkiä mutkassa tuli vastaan, sain väistettyä melkein päätyen jyrkkään ojaan. Käytiin kontonulkilla viikonloppuna henkilöautolla, puomin toisen pään saa nostettua irti maasta jolloin pääsee autolla ohi. Aivan turha puomi - ei sielä ole edes tien pistoja mihin kulkijan ei haluta ajavan. Hieno paikka mutta en ymmärrä miksi tässä laitetaan monet tamppaamaan turhia kilometrejä pusikkojen keskellä tietä pitkin,puomin vuoksi.
Päikkä 8/18/2020 8:46 AM
Pääseeköhän siellä metsäautotiellä kääntyyn Cryslerillä?
Eveliina 8/23/2020 8:45 PM
Pääsee. Ennen puomia tulee hyvä kääntöpaikka.
Eveliina 8/23/2020 8:48 PM
Käytiin ukkosen ja sateen saattelemana retkellä. Selkeä reitte perille, mutta laavulla ei ollut puita. Kylmätkin makkarat maistui xD
Retkeilijä 9/2/2020 6:11 PM
Autolla päästiin ihan perille saakka, puomikin oli auki. Hyvin pääsi ajaen, hieman varovaisuutta noudattaen kivien kanssa. Muuten reitti oli selkeä, kun tajusi lähteä kävelemään oikeaan suuntaan. Puita laavulla ei ollut yhtään, onneksi oli omat mukana. Ihana paikka varmasti myös yöpyä!
Kaisa 9/20/2020 4:39 PM
Upea paikka, tähän mennessä Rovaniemen lähiympäristön laavuista mahtavimmat maisemat. Onneksi kannoimme omat puut mukana, liiteri oli aivan tyhjä.
Antti 12/18/2020 11:51 AM
Mahtava paikka mutta pettymys kun ei yhtään puita. Kerta tämmösiä paikkoja rakennetaan niin paikasta vastaavat voisi huolehtia myös polttopuista.
Marko 2/12/2021 2:04 PM
Mihin saakka talvella pääsee autolla ja onko autoille parkkipaikkaa metsäautotien varressa? Onkohan polttopuita vieläkään?
Johannes 6/8/2021 12:19 PM
Käyty toukokuun loppupuolella metsätietä tarkistamassa. Oli kovat hakkuutyöt siellä aloitettu, koneet runnoneet tien todella huonoon kuntoon, iso mäki oli vielä loskan peitossa, joten pikkuautollani en lähtenyt yrittämään ylös. En tiedä mikä tilanne nyt kesäkuussa, olisiko jollain päivitystä?
Jukka 9/7/2021 8:26 AM
Hieno paikka. Perheen kanssa käytiin ihastelemassa alkavaa ruskaa. Halkoliiteri oli tyhjä, mutta se ei haitannut onnistunutta retkeä. Puomin voisi ottaa pois jollei sille ole todellista tarvetta. Pienemmille retkeilijöille tulee nyt paljon nousumetrejä turhaan, vaikka tie on hyvässä kunnossa.
Faktat kuntoon 8/26/2023 3:07 PM
Kyseessä on yksityistie joten maanomistaja saa laittaa puomeja niin paljon kuin haluaa mailleen. Eiköhän maanomistaja itse tiedä haluaako pitää puomia omista syistään vai ei. Pitäisikö kulkea vaikka tuhnajan kautta niin ei ole puomeja?
Enska 9/23/2021 6:28 PM
Hieno ja rauhallinen paikka ! tosi hyvä ettei joka paikkaan pääse autolla viereen. Saapi ihmiset liikuntaa ja laavut säästyy tihutöiltä. Viekää ihmiset roskat mukana pois ja omat puut matkaan !
Maikki 8/11/2022 7:45 PM
Upea paikka, eikä sinne kävely juurikaan vaadi suurta vaivaa! Selkeä ja merkitty reitti, joka vie suoraan laavulle. Kauniit maisemat ja Kontonulkin laavu on maineensa ansainnut.

Auton saa lähelle laavulle nousevaa reittiä, lähellä on kääntöpaikka muistuttava alue, johon autot mahtuvat hyvin. Puomin tarkoitus lienee estää maaston kuluminen ja mahdolliset vaaratilanteet. Lisäksi autoliikenteen esto lisää rauhaa myös laavun käyttäjille.

On hyvä huomioida, että laavun lähellä ei ole käymälää ja ilmeisesti puuhuolto on lopetettu myös.

Information

 • Length: 1.88 km
 • Time: 4 h
 • Viewed: 16401
 • Latitude: 66.7591324439548
 • Longitude: 25.3333517252188

Nearby destinations

 • Kontonulkki lean-to
  The Kontonulkki Lean-to is around 34 km north-west of Rovaniemi in Marraskoski. The log-built lean-to is on top of the hill Kontonulkki, offering great views of the surrounding lakes. It features a campfire site and woodshed. There is an observation tower next to the lean-to...
 • Marraskoski lean-to
  The Marraskoski Lean-to is around 33 km north of Rovaniemi along Kittiläntie, on the bank of the Ounas River. The log-built lean-to features a campfire site with log benches, a woodshed, outhouse and a waste bin, as well as a beach and boat ramp nearby...
 • Kontonulkki observation tower
  The Kontonulkki observation tower is located at approx. 34 km from the city centre of Rovaniemi to north-west on top of Kontonulkki in Marraskoski. The low-rise uncovered tower is similar to elk-hunting towers. The observation tower is situated on top of Kontonulkki at the height of approx...

Share track


QR