Nostot

Könkäänvaaran luontotorni

 • Könkäänvaaran luontotorni. Kuva: AT

  Könkäänvaaran luontotorni. Kuva: AT

 • Vaaramaisemaa tornista kuvattuna. Kuva: AT

  Vaaramaisemaa tornista kuvattuna. Kuva: AT

Könkäänvaaran luontotorni

Könkäänvaaran luontotorni sijaitsee noin 70,1 km Rovaniemen keskustasta itään, Auttikönkään alueella Könkäänvaaran laella. Auttiköngäs on päiväretkeilijän unelmakohde: helppo saavutettavuus, jylhät maisemat ja tietenkin alueen huomattavin nähtävyys, Auttiköngäs, jonka pudotuskorkeus on lähes 16 metriä. Auttikönkään metsä on niin vanhaa, että sitä voidaan kutsua ikimetsäksi.

Jykevärakenteinen luontotorni on Könkäänvaaran kallioisella laella Auttikönkään luontopolun varrella noin 200 m korkeudessa merenpinnasta. Luontotornin näkötasanteelle noustaan portaita välitasanteen kautta. Torni on katettu. Luontotornin ympäristö on kaunista vanhaa vaaranlakimetsää. Luontotornista on erittäin hyvät näköalat ympäristön vaaroihin.

Luontotornin vieressä on pöytä ja penkit ja Auttikönkään luontopolun varressa noin reitin puolivälissä (1,7 km pysäköintialueelta) on Auttijoen laavu. Hirsirakenteinen laavu on Auttijoen rantatörmällä. Laavulla on tulipaikka, jossa on penkit ympärillä. Laavun läheisyydestä on liiteri ja kuivakäymälä.

Auttikönkään pysäköintialueen lähellä on Auttikönkään laavu. Hirsirakenteinen laavu on Auttikönkään rantatörmällä. Laavulla on tulipaikka ja polttopuita. Alueella on myös esteettömät kuivakäymälät.

Auttikönkään uittopirtti (päivätupa) on myös pysäköintialueen lähellä. Tuvan varustukseen kuuluu luonnonkivitakka, jossa on hyvä paistaa makkaraa ja kiehauttaa kahvit. Tuvan varustuksiin kuuluu myös iso pöytä ja penkit. Polttopuut saa läheisestä liiteristä. Auttikönkään pysäköintialueella on myös liikuntaesteisille soveltuva kuivakäymälä. Auttikönkään pysäköintialueella on jäteastiat.

Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä noin 2,6 km, josta oikealle Kuusamontietä Vanttauskoskelle noin 49,3 km, josta oikealle Kuusamontietä noin 1,5 km, josta vasemmalle Kuusamontietä noin 27,5 km, josta vasemmalle Auttikönkääntietä noin 1,2 km pysäköintialueelle. Luontotornille on noin 700 m matka Auttikönkään luontopolkua pitkin.

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

 • Katsottu: 9216
 • Latitude: 66.2854801973901
 • Longitude: 27.1925318349612

Lähellä olevia kohteita

 • Auttikönkään luontopolku
  Auttikönkään luontopolku sijaitsee noin 70 kilometriä Rovaniemen keskustasta Posion suuntaan. Auttiköngäs on päiväretkeilijän unelmakohde: helppo saavutettavuus, jylhät maisemat ja tietenkin alueen huomattavin nähtävyys, itse Auttiköngäs, jonka pudotuskorkeus on lähes 16 metriä. Auttikönkään metsä on niin vanhaa, että sitä voidaan kutsua ikimetsäksi. Varsinaista hakkuuta alueella ei ole koskaan tehty...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR