Nostot

Joulupukin metsä

 • Joulupukin metsän lähtöpaikka on Pajakylän koillislaidalla. Kuva: AT

  Joulupukin metsän lähtöpaikka on Pajakylän koillislaidalla. Kuva: AT

 • Pitkospuita Joulupukin metsän luontopolun alkuosassa. Kuva: AT

  Pitkospuita Joulupukin metsän luontopolun alkuosassa. Kuva: AT

 • Joulupukin metsän polku on osittain sorastettu. Kuva: AT

  Joulupukin metsän polku on osittain sorastettu. Kuva: AT

 • Joulupukin metsään mennään puisen portin kautta. Kuva: AT

  Joulupukin metsään mennään puisen portin kautta. Kuva: AT

 • Joulupukin metsän taukokatos kummun päällä. Kuva: AT

  Joulupukin metsän taukokatos kummun päällä. Kuva: AT

Joulupukin metsä

Joulupukin metsän luontopolun alku sijaitsee noin 7,8 kilometriä Rovaniemen keskustasta koilliseen, Napapiirillä. Luontopolkua pitkin pääsee Joulupukin pajakylästä Joulupukin metsään. Joulupukin metsään on matkailijoiden ja paikallisten toimesta istutettu tuhansia nimikkokuusia, joiden kasvua ja kehitystä voi vuosien varrella käydä katsomassa.

Reitti alkaa Joulupukin pajakylän luoteislaidalta. Reitin varrella on aapasuota, rämettä, korpia ja kuivahkoja kangasmaita. Aluksi laskeudutaan nelostien alittavaan tunneliin, jonka jälkeen reitti alkaa pitkostetulla aapasuo-osuudella. Aapasuon jälkeen tulee räme- ja korpiosuus, josta jatketaan sorastettua polkua kuivahkolla kangasmaalla. Välillä on pitkostettuja osuuksia. Polun varren opastetauluissa kerrotaan alueen luonnosta. Polku päättyy hienolle portille, jonka jälkeen alkaa kumpuilevaan maastoon istutettu Joulupukin metsä. Joulupukin metsä on tuhansista kuusipuista istutettu, aidattu metsäalue jossa jokaisella puulla on puun istuttajan nimi, syntymäaika ja istutuspäivä. Puut ovat riveissä ja rivien välissä on hoidettu nurmikko. Reitin käyttöaika on sulan maan aikaan ja janamuotoisen reitin yhdensuuntainen pituus on noin 1,5 kilometriä.

Palveluvarustuksena reitin varrella on neljä levähdyspenkkiä ja Joulupukin metsän keskellä nurmikummun päällä on katettu levähdyspaikka. Reitin alussa Joulupukin pajakylässä on monipuolinen palveluvarustus ja lähettyvillä on kaksi huoltoasemaa.

Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä noin 8,4 km Napapiirille Joulupukin pajakylään, josta oikealle Pukinpolkua noin 160 m, josta oikealle Joulumaantietä noin 70 m, josta oikealle pysäköintialueelle. Joulupukin metsän luontopolun alkuun pysäköintialueelta noin 150 m.

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

 • Pituus: 1,49 km
 • Aika: 2 h
 • Katsottu: 35976
 • Latitude: 66.5527424930515
 • Longitude: 25.8699047635517

Lähellä olevia kohteita

 • Puistolammen esteetön reitti
  Puistolammen esteettömän reitin alku sijaitsee noin 6,8 kilometriä Rovaniemen keskustasta koilliseen, Napapiirin asuntomessualueen vieressä. Alueella on kaunis puistolampi hiekkarantoineen. Paikka on kesäisin varsinkin lapsiperheiden suosima vapaa-ajanviettopaikka. Lammen ympärillä on monipuoliset kukka- ja pensasistutukset ja lammen vieressä on leikkipuisto...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR