Nostot

Auttikönkään laavu

  • Auttikönkään laavu ja liiteri. Kuva: AT

    Auttikönkään laavu ja liiteri. Kuva: AT

Auttikönkään laavu

Auttikönkään laavu sijaitsee reilut 70 km Rovaniemen keskustasta itään, pysäköintialueen lähettyvillä Auttikönkään rantametsässä. Auttiköngäs on päiväretkeilijän unelmakohde: helppo saavutettavuus, jylhät maisemat ja tietenkin alueen huomattavin nähtävyys, itse Auttiköngäs, jonka pudotuskorkeus on lähes 16 metriä. Auttikönkään metsä on niin vanhaa, että sitä voidaan kutsua ikimetsäksi.

Hirsirakenteinen laavu on Auttikönkään rantatörmällä. Laavulla on tulipaikka ja polttopuita. Alueella on myös esteettömät käymälät.

Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä noin 2,6 km, josta oikealle Kuusamontietä Vanttauskoskelle noin 49,3 km, josta oikealle Kuusamontietä noin 1,5 km, josta vasemmalle Kuusamontietä noin 27,5 km, josta vasemmalle Auttikönkääntietä noin 1,2 km pysäköintialueelle. Laavulle on lyhyt esteetön reitti pysäköintialueelta.

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

  • Katsottu: 10035
  • Latitude: 66.2880061380204
  • Longitude: 27.2018145534697

Lähellä olevia kohteita

  • Auttikönkään luontopolku
    Auttikönkään luontopolku sijaitsee noin 70 kilometriä Rovaniemen keskustasta Posion suuntaan. Auttiköngäs on päiväretkeilijän unelmakohde: helppo saavutettavuus, jylhät maisemat ja tietenkin alueen huomattavin nähtävyys, itse Auttiköngäs, jonka pudotuskorkeus on lähes 16 metriä. Auttikönkään metsä on niin vanhaa, että sitä voidaan kutsua ikimetsäksi. Varsinaista hakkuuta alueella ei ole koskaan tehty...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR