Nostot

Auttijoen laavu

 • Auttijoen laavulla on erämaan tuntua. Kuva: AT

  Auttijoen laavulla on erämaan tuntua. Kuva: AT

 • Laavulle on hyvä pysähtyä paistamaan makkaraa. Kuva: AT

  Laavulle on hyvä pysähtyä paistamaan makkaraa. Kuva: AT

Auttijoen laavu

Auttijoen laavu sijaitsee noin 70 km Rovaniemen keskustasta itään Auttikönkään luontopolun varrella. Auttiköngäs on päiväretkeilijän unelmakohde: helppo saavutettavuus, jylhät maisemat ja tietenkin alueen huomattavin nähtävyys, itse Auttiköngäs, jonka pudotuskorkeus on lähes 16 metriä. Auttikönkään metsä on niin vanhaa, että sitä voidaan kutsua ikimetsäksi.

Hirsirakenteinen laavu on luontopolun varrella Auttijoen rantatörmällä. Laavulla on tulipaikka, jossa on penkit ympärillä. Laavun läheisyydestä on liiteri ja kuivakäymälä.

Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä noin 2,6 km, josta oikealle Kuusamontietä Vanttauskoskelle noin 49,3 km, josta oikealle Kuusamontietä noin 1,5 km, josta vasemmalle Kuusamontietä noin 27,5 km, josta vasemmalle Auttikönkääntietä noin 1,2 km pysäköintialueelle. Auttikönkään luontopolun lähtöpiste on Auttikönkään pysäköintialueella. Laavulle pääsee luontopolkua pitkin kävellen tai talvella lumikengillä opastettua reittiä pitkin. Luontopolun pituus on 3,5 km ja laavulle on matkaa noin 1,7 km. Rovaniemen ja Posion välillä on säännöllistä linja-autoliikennettä. Auttikönkään tienhaarassa on linja-autopysäkki.

Kommentit

Lisää kommentti

Ei kommentteja

Tietoja

 • Katsottu: 9252
 • Latitude: 66.2899181422577
 • Longitude: 27.1820657988127

Lähellä olevia kohteita

 • Auttikönkään luontopolku
  Auttikönkään luontopolku sijaitsee noin 70 kilometriä Rovaniemen keskustasta Posion suuntaan. Auttiköngäs on päiväretkeilijän unelmakohde: helppo saavutettavuus, jylhät maisemat ja tietenkin alueen huomattavin nähtävyys, itse Auttiköngäs, jonka pudotuskorkeus on lähes 16 metriä. Auttikönkään metsä on niin vanhaa, että sitä voidaan kutsua ikimetsäksi. Varsinaista hakkuuta alueella ei ole koskaan tehty...

Palaute

Lähetä palautetta

Jaa reitti


QR